83-vuotias alumiiniakkukeksijä Rainer Partanen saanee pian kansainvälisen US- ja EU-patentin sensaatiomaiselle pyramiidiakkukeksinnölleen 25-vuoden oikeustaistelun jälkeen.

Ano Turtiainen haastattelee  keksijä Partasta ediskunnan kirjastohuoneessa.

Haastattelussa Partanen selkeästi ja kansantajuisesti kertoo markkinatuomioistuimen tuomiovirheestä, josta aiheutui keksijälle ankara ahdinko.

Rainer Partasen sensaatiomainen keksintö hyväksyttäneen vuonna 2023 Yhdysvaltojen patenttiviraston patentin hyväksymispäätöksellä.

Patenttiprosessin kahden vuoden valitusaika on jo takanapäin eikä patenttihakemuksesta ole valitettu.

Tehokkuudessaan Partasen alumiiniakkukeksintö mahdollistaa 20-kertaisen akkukapasiteetin litiumakkutekniikkaan verrattuna.

Teslan paras auto kulkee noin 400-500 km nykyisellä litiumakkutekniikalla. Partanen toteaa, että alumiiniakkutekniikalla varustettuna samanpainoinen auto kulkisi 7.200 – 9.000 km.

Rainer Partasen keksinnön osakeanti merkittiin nopeasti ja osakkeet merkinneet osakkeenomistajat ovat yhä edelleen Partasen tukena.

Oikeusviranomaisten vakavien menettelytapavirheitten seurauksena keksijä Partanen tuomittiin huijariksi asiaa ymmärtämättömien tuomareiden mielivallan seurauksena.

Partasen tuomio tuli siitä, että ei ole alumiiniakkukeksintöä olemassa. Tuomioistuin piti Partasta huijarina, kun Rainer Partanen ei voinut kertoa kenellekään patenttisalassapitosyistä keksinnöstään. Jos hän olisi paljastanut keksintönsä, hän ei olisi voinut saada kansainvälistä patenttia keksinnölleen, kuten nyt on odotettavissa.

Suomen viranomaisten vakavista virheistä johtuen ruotsalaiset jatkoivat Partasen kanssa yhteistyössä keksinnön kehittämistä ruotsalaisyhtiössä, jossa Partanen on jatkanut elämäntyötään.

https://kata-ana.com/en/

Katso alla olevasta linkistä koko Partasen 21.3.2023 eduskuntahaastattelu:

https://www.youtube.com/watch?v=nI10oiSvKBo

Kategoriat: Yleinen