Jorma Jaakkola kertoo presidentti Koiviston käynnistämän Operaatio PAXin salaisista asiakirjoista kotisivullaan  

http://jormajaakkola.fi/Pariisin%20rauhansopimus

Jaakkolan dokumentointi  pitää lukea ilman ennakkokäsityksiä.

Jaakkola korostaa, ettei hän ole Venäjää myötäilevä, vaan huolestunut siitä, että Venäjän hyökkäyskynnys Suomeen katoaa Nato-jäsenyydessä eli Pariisin rauhansopimukseen sisältyvän liittoutumiskiellon rikkomisen seurauksena.

Päättäjiä ja median edustajia Jaakkola on informoinut itse, joten hän toivoo kotisivunsa jakamista ihan tavallisille kansalaisille. Jaakkola korostaa, että tekstejä ei saa jaettaessa muuttaa ja lähteeksi on mainittava Jaakkolan kotisivun osoite.

Tekstit ei ole Jaakkolan mielipidettä vaan dokumentteja: Sopimusten juridiikkaa sekä presidentti Koiviston käynnistämään Operaatio PAX:iin liittyvät asiakirjat, jotka olivat salaisia 25 vuotta eli vuodet 1990 – 2015.           

Pariisin rauhansopimus on edelleen voimassa, vaikka UM:n lehdistötiedotteella – 21.9.1990 lähtien – on  muuta uskoteltu.

 Presidentti Koivistolla oli ollut kaksi ongelmaa, Pariisin rauhansopimus ja YYA-sopimus, jotka molemmat olivat esteitä Suomen liittämisessä EU:hun sekä Natoon. Nimittäin Pariisin rauhansopimuksen II Osan  I luvun  3. artiklaan samoin kuin YYA-sopimuksen 4. artiklaan sisältyi ”Sitoumus olla tekemättä mitään liittoja”.

 Pariisin rauhansopimuksen purkamisartikla nro 22 määrittelee, miten sopimuksen voi purkaa; kaikkien allekirjoittajavaltioiden ollessa koolla tai Suomen ja YK:n turvallisuusneuvoston välisellä sopimuksella. Suomi ei siis voi yksipuolisesti purkaa Pariisin rauhansopimusta.

 Lue lisää Jaakkolan kotisivulta

http://jormajaakkola.fi/Pariisin%20rauhansopimus

 

 

Kategoriat: Yleinen