Velallisten Tuki ry on aktiivisesti edistänyt vastuullista ja kriittistä keskustelua ulosottoviraston ja kansainvälisten perintäyhtiöiden mielivaltaisesta toiminnasta mm. Eduskunnan ulosottovelallistyöryhmän kanssa.

Tämän tuloksena kansanedustaja Satu Taavitsainen teki Eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kysymyksen kansainvälisten perintäyhtiöiden perintään liittyvistä epäkohdista.

Alla kirjallinen kysymys, ole hyvä.

Satu Taavitsainen KK_567+2018

Oikeusministeri Antti Häkkäsen mielestä lainsäädännössä kaikki on kunnossa. Hän sivuuttaa lainsäädännön puutteisiin kohdistuvan kritiikin ja osoittaa asian jatkokeskustelun kohteeksi Työ- ja Elinkeinoministeriön oikeusministeriön sijaan, vaikka ulosottoviraston ja perintäyhtiöitten mielivaltaisiin menettelyihin pitäisi oikeusministeriön puuttua.

Onko oikeusministeri tehtäviensä tasalla, vai toimiiko hän ainoastaan pankkien ja vallanpitäjien marionettina, jonka keskeisin tavoite on oman poliittisen uran ja epäoikeudenmukaisen Kokoomus-politiikan jatkumisen varmistaminen?

”Ulosottokaaren säännökset täytäntöönpanossa ilmoitettavista tiedoista ja toimitettavista asiakirjoista ovat velallisen oikeusturvan kannalta asianmukaiset ja niitä ei ole tarpeen täydentää kirjallisessa kysymyksessä tarkoitetulla tavalla.

Perintätoiminnan harjoittamista koskeva lainsäädäntö kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön vastuulle.

Helsingissä 21.2.2019 Oikeusministeri Antti Häkkänen”

Alla koko vastaus, ole hyvä.

Antti Häkkäsen vastaus KKV_567+2018

 

 

Kategoriat: Yleinen