Velallisten Tuki ry on aktiivisesti edistänyt vastuullista ja kriittistä keskustelua ulosottoviraston ja kansainvälisten perintäyhtiöiden mielivaltaisesta toiminnasta mm. Eduskunnan ulosottovelallistyöryhmän kanssa.

Tämän tuloksena kansanedustaja Satu Taavitsainen teki Eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kysymyksen kansainvälisten perintäyhtiöiden perintään liittyvistä epäkohdista.

Alla kirjallinen kysymys, ole hyvä.

Satu Taavitsainen KK_567+2018

Oikeusministeri Antti Häkkäsen mielestä lainsäädännössä kaikki on kunnossa. Hän sivuuttaa lainsäädännön puutteisiin kohdistuvan kritiikin ja osoittaa asian jatkokeskustelun kohteeksi Työ- ja Elinkeinoministeriön oikeusministeriön sijaan, vaikka ulosottoviraston ja perintäyhtiöitten mielivaltaisiin menettelyihin pitäisi oikeusministeriön puuttua.

Onko oikeusministeri tehtäviensä tasalla, vai toimiiko hän ainoastaan pankkien ja vallanpitäjien marionettina, jonka keskeisin tavoite on oman poliittisen uran ja epäoikeudenmukaisen Kokoomus-politiikan jatkumisen varmistaminen?

”Ulosottokaaren säännökset täytäntöönpanossa ilmoitettavista tiedoista ja toimitettavista asiakirjoista ovat velallisen oikeusturvan kannalta asianmukaiset ja niitä ei ole tarpeen täydentää kirjallisessa kysymyksessä tarkoitetulla tavalla.

Perintätoiminnan harjoittamista koskeva lainsäädäntö kuuluu työ- ja elinkeinoministeriön vastuulle.

Helsingissä 21.2.2019 Oikeusministeri Antti Häkkänen”

Alla koko vastaus, ole hyvä.

Antti Häkkäsen vastaus KKV_567+2018

 

 

Categories: Yleinen

Related Posts

Yleinen

Velallisten Tuki ry sekä Velallisten Tuki (Vertaistuki ryhmä) VK:ssa

Mikä on VK ? VK (sosiaalinen verkosto) Sivusto näyttää prosenteissa kuinka paljon olet kertonut itsestäsi. Voi ilmoittaa useampia asuinpaikkoja, työpaikkoja, kouluja. Henkilökohtaisia tietoja voi ilmoittaa aktiviteetit, harrastukset, musiikin, elokuvat, tv -ohjelmat, kirjat, pelit, sitaatit ja Read more...

Yleinen

Arsenal – Suomen suurin hautausmaa

Keskiviikko 23. marraskuuta 2011 julkaistu Laman synkimmistä vuosista on kulunut jo reilut kymmenen vuotta, mutta vieläkään ei tiedetä tarkasti, kuinka monta pankkivankia elää keskuudessamme. Laman syitä ja seurauksia on punnittu ja selitelty monissa virallissa työryhmissä. Read more...